Keep the music alive! 3

Terug naar Events

 

De Boerderij Beekbergen organiseert vrijdag 24 februari 2006, in samenwerking met organisatiebureau Hotburrito, al voor de derde keer Keep the music alive! Dit initatief (live muziek te promoten) krijgt steeds meer vorm en mag al bogen op een vaste aanhang. Wederom staat de avond in het teken van bands en artiesten uit de regio.

Deze keer presenteren we een akoestische set en 2 bands.

De bands zijn Midnight en Jack & the WildSide

Midnight is een rockband uit Gelderland, die al meer dan 15 jaar - in een ongewijzigde samenstelling - aan de weg timmert. Ze spelen een afgewogen mix van traditionele hardrock en hedendaagse heavy muziek. Van gevarieerde covers en pakkende eigen nummers.

Hans Witvoet (zang), Hans van Zandvoort (zang, gitaar), Renť van Bussel (gitaar, zang), Leo Leentvaar(bas, zang) en Ton Lammers (drums) werken simpelweg keihard en serieus, maar bovenal met veel plezier, aan hun band, hun repertoire en hun optredens. Want optreden is hetgeen dat de groep veruit het liefst doet. In een kroegje om de hoek of in een grote feesttent, Midnight voelt zich op ieder willekeurig podium op z’n best. Het podium is ook de plek waar de krachtige, gedreven stevige rock van de band optimaal tot zijn recht komt.

In 1994 nam Midnight in de professionele S&K studio van voormalig Vandenberg-bassist Dick Kemper de demo “No Machines” op De positief ontvangen demo leverde de band in het jaar daarop onder meer een plek op in de jaarfinale van NCRV’s Popslag. In verband met hun succesvolle deelname aan deze bekende poptalentenjacht was Midnight in die periode 2 maal live te horen op Radio 3. Tevens was de band finalist in de Popprijs van Poppodium Gigant.
In de periode van 1998 tot 2002 heeft Midnight - wederom in de S&K Studio - opnames gemaakt voor een in eigen beheer uit te geven CD. In oktober 2002 werd deze CD, met de titel “Flashbacks To The Days Of Innocence”, uitgebracht. De CD bevat 12 nummers, het merendeel eigen werk, en laat op een perfecte manier 15 jaar Midnight zien!

Daarnaast is Midnight natuurlijk veel live werk blijven doen. In het voorjaar van 2001 heeft de band, in samenwerking met de bands Messed Up, Just for Kicks en Vuur plus Sound Pressure Level geluids- en lichttechniek, het collectief GelderRock opgericht.

 

Jack & the WildSide vind zijn roots in de leefstijl en wijze van wijlen Herman Brood. Kunstenaar Jack heeft naast de kwast en spuitbus nu ook de microfoon ter hand genomen en begin 2005 een groep muzikanten bijeengebracht om in eerste instantie Brood covers ten gehore te brengen.Maar al snel nam creativiteit de overhand en werden er op eigenzinnige wijze eigen nummers geschreven, met een duidelijke knipoog naar het genre van Herman Brood en consorten.

Naast Jack vormen Martin de Bes (bas), LuciŽn Kamps (drums) en Tonny B. Goode (slaggitaar), Paul Vos en Robbert E. James Goedkoop de vaste bezetting van the Wildside. Jack & the Wildside is een garantie voor een ongedwongen en stevige pot rock en roll, met pakkende melodieŽn en een stuwende ritmesectie!
Website Jack & the WildSide

 

Datum: 24 februari 2006; de zaal is open om 21.00 uur en entree is slechts Euro 5.00
Lokatie: De Boerderij
Tullekensmolenweg 22 A
7361 EN Beekbergen
055-5062239

Email De Boerderij

Email Hotburrito

Copyright © 2006 Hotburrito