Hotburrito's Bluesnight 2

Terug naar Events

 

De allereerste Bluesnight zit er op en het was geweldig! Zowel het publiek als de bands hebben genoten. Dit smaakt zeer zeker naar meer! En dat gaat ook gebeuren! De volgende Bluesnight komt er aan. Zet het in je agenda: zaterdag 19 mei 2007. De line-up is geweldig. Gedreven musici, die pas echt opleven als ze op het podium kunnen staan om te laten horen wat ze in hun mars hebben. En dat is veel! Op Hotburrito's 2e Bluesnight komen Buddy X, Bas de Haan en A to Z Blues.

Buddy X
Buddy X

Tomaz liep laatst langs een zaal waar een live optreden was. Dat klonk wel zo goed dat hij naar binnen ging om te zien wie er speelde. Het bleek Buddy X te zijn. Wat een geweldige band! Ter plekke heeft hij ze gevraagd om op Hotburrito's Bluesnight te komen spelen. We zijn dus heel blij dat het gelukt is! Buddy X speelt funky blues. Behalve blues hoor je ook invloeden van o.a. country, rock en pop. Duidelijk overheersend is de funky inslag waarvoor vooral de drummer Rob ter Maat verantwoordelijk is. Ruud Weber (o.a. de Ierse band Albatros, No Jacks, Haystax en de band van Nico Wayne Toussaint) zorgt voor de ontzettende meeslepende, punchy en bluesy bas en super smaakvolle zang. Lars Müller (jarenlang de voorman van Blues Authority) vult het geheel aan met zijn gitaarwerk. Dit mag je niet missen!

website Buddy X

Bas de Haan
Bas de Haan

Bas de Haan is een bluesman. Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Behalve traditionele bluesnummers en klassieke stampers, speelt Bas ook zelfgeschreven liederen, smartlappen en ballades, al dan niet in het Nederlands. Zijn liefde voor de (plattelands-)blues is echter onvoorwaardelijk. Ieder lied is besmet met een gezonde klodder blauwe modder uit het Mississippi Delta-gebied van de Verenigde Staten.

Al jaren trekt Bas de Haan als eenmansgroep met groot plezier het land door. Niets is hem bespaard gebleven: drassige velden, wankele theekistjes, gammele bootjes en wapperende tentzeilen. Gedreven als hij is, werkt hij zich op iedere speelplek met bezieling in het zweet. Bas heeft ontdekt dat niet de gelegenheid, maar de mensen en hijzelf bepalend zijn voor een geslaagd optreden. Het maakt voor hem geen verschil of hij in een klein kroegje speelt of op een groot festivalterrein. Als je een optreden van Bas de Haan hebt meegemaakt, dan kom je zeker terug!

website Bas de Haan

A to Z
A to Z Blues: (foto: Peter Vroon)

De Apeldoornse bluesformatie A to Z Blues kan bogen op jarenlange podiumervaring. De diverse leden hebben hun sporen wel verdiend in bands als Flavium, Tender Madness, Hank & the Commotion, etc. A to Z speelt de blues in al haar geledingen. A to Z is Hans Driesten (zang, toetsen, gitaar, bluesharp), Hans Jonker (zang, gitaar, bluesharp), Frank Motshagen (zang, gitaar, bluesharp), Henk Weerensteijn (basgitaar) en Erik Westerink (drums). Hun passie en gedrevenheid, gecombineerd met hun ervaring, maken van hun optredens een feest voor muziekliefhebbers.

 

Datum: zaterdag 19 mei 2007; de zaal is open om 21.30 uur, het programma begint rond 22.00 uur en entree is slechts Euro 10.00
Lokatie: De Boerderij
Tullekensmolenweg 22 A
7361 EN Beekbergen
055-5062239

Email De Boerderij - Email Hotburrito

Met dank aan: Agenda-To.Com - Apeldoorn Online - Blues Agenda - Bluesconcert.nl - Bluesforum - Blues Kalender - Bobtje Blues' Concertagenda - Coverbands.info - Dorpsraad Beekbergen-Lieren - Kleintjesmarkt - Marktnet - MusicFromNL - PartyVision.nl - Podiuminfo - Radio Apeldoorn - Rockfiles - RTV Veluwezoom - Startuitgaan - Wat is waar te doen

Copyright © 2007 Hotburrito