Help Lean

Home - Maatschappelijk Betrokken

 

Lean Rentema

De 2-jarige Lean Rentema heeft een ernstige hersenbeschadiging. Momenteel is de beste therapie voor hem een zuurstoftherapie. Dit wordt voorlopig nog niet vergoed uit het AWBZ en Ziekenfonds. De therapie gebeurt in het Zuurstofcentrum Centrum Rijnmond te Zwijndrecht. Lean's ouders hebben inmiddels een intake gesprek gehad en de medische gegevens zijn door de artsen van het centrum beoordeeld. De conclusie: Lean is uitermate geschikt en behandelbaar voor de zuurstoftherapie.

Harry Loco hoorde over Leon, nam contact op met de ouders en besloot een benefiet voor ze te organiseren. Wij van Hotburrito verlenen graag onze medewerking! Naast dat benefietconcert komt er ook een online petitie. Onderteken die petitie, doe mee aan dat benefietconcert, kom naar dat concert en/of laat weten als je iets anders wil doen!

De Benefiet voor Lean is op Zondag 18 maart in het Prinsentheater te Groningen. Voor meer informatie zie de flyer hieronder op deze pagina. GEEF HET DOOR AAN ANDEREN!

Ter verduidelijking: Die benefiet komt er om op korte termijn te zorgen dat de behandeling van Lean kan plaatsvinden. Die petitie is er voor Lean EN voor lotgenoten. Als de therapie door de verzekering wordt vergoed, dan hoeven al die ouders zich niet meer in allerlei bochten te wringen om het geld bij elkaar te krijgen.

Wil je helpen? Stuur ons maar een mailtje


PETITIE

Zuurstoftherapie wordt in Nederland al jaren toegepast. Een arts kan het voorschrijven als er sprake is van zuurstoftekort in het bloed en de weefsels. De therapie wordt onder andere gebruikt bij mensen die lijden aan chronische bronchitis, emfyseem, longkanker, brandwonden, onvoldoende hartwerking (hartfalen), astma en beroepsziekten die de longen aantasten, zoals de mijnwerkerslong. Veel ouders van kinderen met hersenletsel verklaren dat deze therapie werkt en zien al snel de resultaten. Desondanks blijft minister Hoogervorst bij zijn besluit om zuurstoftherapie niet te laten vergoeden. Ouders doen er van alles aan om de gigantische kosten van deze therapie voor hun kind te kunnen betalen. Ze zijn o.a. afhankelijk van inzamelingsacties om het geld bijeen te krijgen. Hoe valt dit te rijmen met de verklaring van de minister dat medische zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn?

Onderteken de online petitie Zuurstoftherapie is basiszorg


BENEFIETCONCERT voor Lean

Benefietconcert voor Lean!
Click op de afbeelding om die groter te zien


LINKS

Website Stichting Lean

Gerelateerde links
CareSharing
Startpagina Hyperbare geneeskunde

Lotgenoten van Lean
André - Charissa - Cynthia - Ed - Hans - Indy - Kelly - Lars - Myrthe - Nina - Robin - Sanae - Stan - Sterre - Vera

Stuur ons maar een mailtje

Copyright © 2006 - 2007 Hotburrito