Houd het Bruin Café open!

Home - Maatschappelijk Betrokken

 

HOUD HET BRUIN CAFÉ OPEN!

Destijds is er een grote actie op TV geweest: "Open Het Dorp". De ouderen onder ons kunnen zich dat nog wel herinneren. Urenlange televisie met als doel geld op te halen om een dorp te bouwen waar mensen met een beperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Heel Nederland was er bij betrokken en er werd een gigantisch bedrag opgehaald. Het Dorp (bij Arnhem) is toen gerealiseerd.

Bewoners van Het Dorp borduurden verder op het idee om zoveel mogelijk zelf te doen en hebben een ontmoetingsruimte gecreëerd: Het Bruin Café. In de weekenden komen ze daar bij elkaar en ook mensen van buiten Het Dorp vonden hun weg er naar toe. Regelmatig worden er speciale avonden georganiseerd: Disco, karaoke, Sinterklaas, oud en nieuw, etc.

Aan dat prachtige initiatief dreigt nu een einde te komen. Dhr. Henny Blanke (directeur zorg van de Siza Dorp Groep) wil een ander beleid doorvoeren, en daar komt het Bruin Café niet meer in voor. De politiek roept de laatste jaren dat mensen minder afhankelijk moeten zijn en zelf meer moeten ondernemen. Hoe valt dit besluit daarmee te rijmen?! Zou eigen initiatief juist niet gestimuleerd moeten worden? Het Bruin Café voorziet al 32 jaar in een duidelijke behoefte en dat met veel succes. Het draait volledig op een groep enthousiaste vrijwilligers.

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de deur per 1 januari 2007 voorgoed dicht. Tenzij... we met z'n allen aan dhr Blanke duidelijk kunnen maken dat dit niet kan! Ga naar de site van het Bruin Café en laat daar een bericht achter. Zorg dat meer mensen er van horen. Benader de media en de politiek. Bedenk een actie. En... ga er eens een keer heen. Ik ben er al geweest en dat is me zeer goed bevallen. HOUD HET BRUIN CAFÉ OPEN!


Afscheid van Het Bruin Café

Henny Blanke (directeur zorg van de Siza Dorp Groep) heeft besloten dat eigen initiatief uit den boze is en dat mensen met een beperking zich moeten laten verzorgen in plaats van zelf dingen te ondernemen. De tijd van bevoogding en betutteling is nog lang niet voorbij.

Op 30 December 2006 nemen we derhalve afscheid van Het Bruin Café. Na 32 jaar genieten is het nu voor de bewoners van Het Dorp terug in de kast.

Kom allen, samen met de bewoners van Het Dorp, afscheid nemen op zaterdag 30 december 2006!!! Harry Loco and Hotburrito will be there. How about you?

Hier vind je foto's van de actie van 30 december. Wordt vervolgd!!!

Website van het Bruin Café

 

Copyright © 2006 - 2007 Hotburrito