Hank & the Commotion

Terug naar Artists

 

 

<
Hank & the Commotion - 60 Tons of Steel

 


LAATSTE NIEUWS: Hank & the Commotion is nu op internet te beluisteren op Jango


The band “Hank and the Commotion” is in augustus 1999 opgericht en bestaat uit de volgende leden, Henk (“Hank”) Weerensteijn (percussie en zang), Frank Motshagen (gitaar en zang) en Leo Ditzel (basgitaar en zang), allen afkomstig uit Apeldoorn.

Vanaf het begin was het idee aanwezig, om nu niet de zoveelste coverband te worden, maar een band die een eigen repertoire zou gaan spelen. De muziek van de band wordt bedacht door Frank Motshagen en Henk Weerensteijn, de engels-talige teksten worden door Leo Ditzel geschreven en behandelen geen zoetsappige zaken, maar vinden hun oorsprong in dagelijkse gebeurtenissen.
Het nummer “Doctor Death” gaat b.v. over een Amerikaanse arts die zijn patienten liet inslapen met een spuitje, “Gasoline Cowboys” behandelt de honger naar olie, “The Midnight Rapist” is geďnspireerd op het leven van seriemoordenaar Ed Gein enz. enz.

In 2002 is het debuut album “The Weather is Changing” uitgebracht (opgenomen in de oude opnamestudio van Normaal in Zelhem) en de zeven tracks zijn allen geschreven door de bandleden zelf.
Inmiddels is ook een live CD beschikbaar (opgenomen in Het Havenhoekje in Dordrecht) met de titel “Still Alive” en een live DVD die een registratie is van het optreden tijdens de derde Harleydag (2007) in Apeldoorn. Hiervan zijn inmiddels 2 opnames te bekijken op YouTube tw “Red Light District” en “Sixty Tons of Steel”.

In de tijd van hun bestaan hebben de bandleden al een ruime podiumervaring opgedaan. Behalve optredens in diverse kroegen in het hele land, heeft de band ook veel op (middelgrote) festivals gestaan (o.a. diverse edities van “Leienpop” en “Harley-dagen” in Apeldoorn, “Hutspop” in Twello en - samen met Yellow Pearl - op “Hoenderpop” in Hoenderloo) Veelbelovend was het optreden in de “OkieDokie” club in Neuss (Duitsland) waar ze op 1ste paasdag 2008 hebben opgetreden. Het aanwezige publiek ging dermate uit de bol, dat ze zeker meerdere optredens gaan plannen bij onze oosterburen.

Leo Ditzel / zang en basgitaar
Henk Weerensteijn / zang en drums
Frank Motshagen / zang en sologitaar

Hank & the Commotion boeken? Stuur een mailtje

Agenda Hank & the Commotion
Zaterdag 16 Januari 2010 in Herberg De Dikke Draak, Wageningen
Vrijdag 26 Februari 2010 in Café Restaurant Dorpszicht, Terwolde
Zaterdag 27 Februari 2010 in Café Sam Sam, Apeldoorn
Maandag 5 April 2010 in Café Restaurant Merz, Dordrecht
Zondag 2 Mei 2010 in Strandpaviljoen Panta Rhei, Vlissingen
Maandag 24 Mei 2010 op de Harley-dag Apeldoorn --- ZIE DE FESTIVALAGENDA
Zondag 25 Juli 2010 in het Oranjepark, Apeldoorn
Zaterdag 13 November 2010 in Marquee, Kesteren
Zaterdag 29 Januari 2011 in Café De Flierefluiter, Apeldoorn

 

Copyright © 2009 - 2010 Hotburrito